Omgeving

Onze woonboot, Aangenaam op de Rijn, heeft een prachtig uitzicht over de Molenviergang Aarlanderveen. Dat is een rijksmonument met de nog enige werkende molenviergang ter wereld.

Wandel – en fietsroutes zijn volop aanwezig in het Groene Hart.

Museumpark Archeon is een openluchtmuseum in het zuiden van Alphen aan den Rijn, dat door levende geschiedenis Nederland tijdens de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen laat zien.

Beleef de wereld van vogels en andere dieren in vogelpark Avifauna; een uniek dagje voor jong en oud.

Wet ‘n Wild The Social Club biedt, naast horecagelegenheid, ook verschillende faciliteiten om te watersporten op de Alphense Zegerplas. Op het meer staat een linksom draaiende kabelskibaan, met een totale lengte van 780 meter, die waterskiërs en wakeboarders met een snelheid van 30 km/u voorttrekt.

Golfbaan Zegersloot beschikt over 27 holes en een uitgebreid oefencentrum met verlichte driving range, oefenholes en bunkers.

Korenmolen De Eendracht in Alphen aan den Rijn is een werkende molen, die elke zaterdag open is voor publiek. De molenaar vertelt u tijdens een bezoek alles over het maalproces en vanaf de stelling heeft u een prachtig uitzicht over de Oude Rijn.

Er zijn diverse vaarroutes naar de Nieuwkoopse plassen, het Braassemermeer, de Westeinderplassen of de Kagerplassen.

In Alphen aan den Rijn zijn vele restaurants beschikbaar, met diverse keukens.

Het treinstation in Alphen aan den Rijn is op 3 km afstand.

Genoeg te doen in de directe omgeving, voor een fijn verblijf!